Module 9 Masterclass Book Creator

In het kort:

Gebruik de starter sjablonen en thema’s om geweldige boeken te maken.
Als je het niet leuk vindt om met een leeg boek te beginnen, gebruik dan een van de kant-en-klare sjablonen om in plaats daarvan een prachtig ontworpen boek te bouwen. Dit is hoe je dat doet.

1. Klik op Nieuw boek

Klik op de knop Nieuw boek op de werkbalk en schakel vervolgens de schakelaar van Lege boeken naar sjablonen.

2. Een sjabloon kiezen

Kies uit de sjablonen (meer op inhoud gebaseerd) of thema’s (meer ontwerp/lay-out gebaseerd) door te klikken op degene die je wilt. Het opent de sjabloon en je begint met 3 ingevulde pagina’s. je kunt de inhoud van deze pagina’s bewerken/verwijderen en deze vervangen door jouw eigen inhoud.

3. Meer pagina’s toevoegen

Je kunt nieuwe sjabloonpagina’s toevoegen door op de + knop aan de rechterkant van de pagina te klikken (na pagina 3). Je ziet een selectie van nieuwe pagina’s om uit te kiezen, klik gewoon op degene die je wilt en de pagina wordt toegevoegd aan je boek, klaar om te bewerken.

Je kunt ook nieuwe pagina’s toevoegen door op de knop Pagina’s op de werkbalk te klikken, vervolgens op het menu 3-punts op een pagina te klikken en invoegen te kiezen.

4. De inhoud in de sjabloon bewerken

Tekst bewerken

Je wilt de tekst en afbeeldingen op de pagina vervangen? Als je de tekst wilt bewerken, dubbelklik je gewoon om het tekstvak te openen en vervang je de tekst.

Afbeeldingen bewerken

De meeste afbeeldingen bevinden zich in deelvensters, dus om een afbeelding te vervangen, moet je deze eerst verwijderen door op de afbeelding te klikken en vervolgens op de rode prullenbak te klikken. je kunt vervolgens jouw eigen afbeelding toevoegen door op het afbeeldingspictogram te klikken. Upload een afbeelding of kies uit Google Image Search. Je kunt ook op het camerapictogram klikken om een foto te maken met jouw apparaat.

Zodra je een afbeelding hebt toegevoegd, klik je op het pijlpictogram om deze te verplaatsen door deze te slepen of het formaat achter het deelvenster te wijzigen.

Sommige afbeeldingen zijn niet in een paneel, en kunnen gewoon worden verwijderd en vervangen. Klik met de rechtermuisknop om de afbeelding te verwijderen of markeer de afbeelding en druk op de toets Delete op het toetsenbord.

Items ontgrendelen

Let op, sommige items zijn vergrendeld op de pagina. Je kunt er nog steeds op klikken en de tekst/afbeelding bewerken, maar als je ze wilt ontgrendelen, ga met de rechtermuisknop op het item staan, klikken en ontgrendelen of op het item klikken en vervolgens op de knop Controle (i) op de werkbalk klikken. Eenmaal ontgrendeld, kun je het item rond de pagina verplaatsen en het formaat ervan wijzigen als dat nodig is.

5. Bouwen met lege pagina’s

Elke sjabloon wordt geleverd met de optie om ook een lege pagina toe te voegen. Als je dit kiest, kun je de vooraf gedefinieerde tekstopties voor dat thema gebruiken. Klik op de + knop op de bovenste werkbalk, kies Tekst en je ziet dat er vooraf ingestelde tekstitems zijn die je aan de pagina kunt toevoegen en daarna kunt bewerken.

Voeg afbeeldingen, audio en video op dezelfde manier aan de pagina als normaal.
Mogelijk is het handig om items van vorige sjabloonpagina’s te kopiëren en plakken om ervoor te zorgen dat je de lay-out of andere ontwerpfuncties behoudt voor consistentie.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Laat hieronder jouw reactie achter op deze les

Heb je vragen of aanvullingen, laat ze hieronder even weten.
Het mag ook gewoon een “check”zijn wanneer je de les hebt voltooid.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *